Meeste zonuren sinds 1979 in maart: wat te doen?

In contrast tot februari, die erg somber was, is het begin van Maart erg zonnig geweest. Zelfs zo zonnig dat er een nieuw record is gezet. Sinds het begin van de metingen van de KNMI was de laatste keer dat het zo zonnig was in 1979, en de kans zit er dik in dat ook dit weer verbroken gaat worden aangezien de komende week er ook nog goed uitziet met veel zon en weinig wolken. Dit zou zomaar eens het meest zonnige begin van Maart sinds begin van de weermetingen kunnen zijn! 


Ongetwijfeld hebben jullie al van het lekkere weer genoten, een lekkere wandeling maken, of relaxen in de tuin. Alles buiten wordt eigenlijk al gelijk een stuk aangenamer met zon. Mocht je in de buurt van Amsterdam komen, is het ook zeer aan te raden om een bootje te huren. Aangezien het de laatste tijd windstil is geweest met veel zon is dit de ideale kans om voor het eerst het jaar het water op te gaan. Net naast Zaandam in Oostzaan is het ook mogelijk bij ‘Varen in Oostzaan’ om boten te huren. Vanuit deze locatie kan er genoten worden van de natuur, aangezien er door het beschermd natuurgebied het Oostzanerveld gevaren kan worden. Maar ook kan er richting de Jagersplas gevaren worden waar met het lekkere weer vast en zeker meer boten op het water te vinden zullen zijn. 


Vind je in een boot zitten nog iets te koud? Of wil je graag iets sportiever bezig zijn? Dan kan er ook vanuit deze locatie een kano gehuurd worden. Met deze 1 persoons kano’s werk je jezelf met een paddel naar voren, door de inspanning zal je het dus ongetwijfeld niet koud krijgen. Ik raad aan om een picknick of in ieder geval iets te eten mee te nemen, uit ervaring kan ik vertellen dat het kanoën relatief veel energie verbruikt. En deze energie moet toch ergens vandaan komen!


Nou we toch op het topic van sportiviteit zitten en de boten verhuur in Oostzaan genoemd hebben, zal ik ook vertellen dat het mogelijk is om groepsactiviteiten op het water te organiseren. Bij deze teambuilding groepsactiviteiten zal er met groepen in de boot activiteiten uitgevoerd worden, deze activiteit heet de poldersurvival. Perfect om met collega’s of vrienden op pad te gaan en een leuke tijd met elkaar te beleven. Daarnaast kan teambuilding voor groepen collega’s stimulerend werken en de gemoedstoestand op de werkvloer verbeteren, en daarmee goed doen aan de productiviteit van werknemers. Een win win situatie dus!